12. december 2017 – Udgivet af Alfalån
Når du skal købe et hus eller en lejlighed, må du tage et realkreditlån på op til 80 % af husets værdi. Hvis du har brug for at låne flere penge til at købe huset for, må du tage et boliglån hos banken. Og det kan godt blive en dyr fornøjelse for dig. Mange banker tager nemlig en høj rente for boliglånet, og det på trods af at de jo får pant i dit hus, når du gør det på den måde.
Når du skal tage et banklån til at supplere dit realkreditlån med, kan det derfor faktisk være en god ide for dig, at du ser på, hvor meget det koster at tage et forbrugslån. I mange tilfælde er de nemlig billigere, end hvis du tager et banklån. Det skriver business.dk. De har sammenlignet priserne for bankernes boliglån og forbrugslån hos både banker og låneudbydere og har fundet ud af, at det i mange tilfælde bedre kan betale sig for dig, at du tager forbrugslånet.
Det skal siges, at artiklen er fra januar 2016 og derfor snart to år gammel. Det må dog stadig siges at være meget interessant. Hvis du overvejer at købe et hus og har brug for ekstra finansiering udover banklånet, kan det være værd for dig at undersøge. En af grundene til, at det bedre kan betale sig at tage et forbrugslån frem for et banklån, er nemlig, at bankerne ikke er fulgt med tiden. Det fortæller direktør for Mybanker Morten Westergaard i artiklen.
“Det kan være, at de store banker ikke har fået tilpasset deres renter,” siger han til business.dk. Han mener, at den sikkerhed, som bankerne har i folks huse, bør gør, at de kan låne pengene ud billigere. I hvert fald billigere i forhold til et forbrugslån.
Morten Westergaard mener i følge business.dk, at låneudbyderne tilbyder de lave renter for at komme ind og snuppe nogle kunder fra de traditionelle banker.
Hvis bankerne ikke sænker deres priser og gør det mere attraktivt for kunderne at blive hos dem, kan det meget vel lykkes for dem. Det er særligt store spillere på markedet som Santander Bank og Bank Norwegian, der kan tilbyde nogle meget lave renter. Også mindre banker som Salling Bank og Skjern Bank kunne dog i 2016 tilbyde meget lave renter på deres forbrugslån.
Men hvad siger bankerne så til det? Har de slet ikke tænkt sig at gøre noget ved det? I 2016 havde de i hvert fald ikke hos Danske Bank. Der skrev afdelingschef Kristian Bjerggren Overgaard i en kommentar til business.dk:” Man skal være lidt påpasselig med prissammenligninger på enkeltprodukter. Man skal være lidt påpasselig med prissammenligninger på enkeltprodukter.”
Han mener, at det altid er en god ide, at du tager en snak med din bankrådgiver for at finde ud af om, I kan finde ud af en ordning, eller du kan få en anden ordning hos dem.
Det er altid en god ide, at du tager en snak med din bankrådgiver for at få den lavest mulige pris. Der kan være mange penge for dig at spare på den måde. Men det er også en god ide, at du undersøger alternativerne til at låne pengene hos din egen bank, når du skal købe bolig. Det viser business.dk’s artikel tydeligt.
En anden bank, der udtaler sig til business.dk, er Nordea. I 2016 havde de en af de højeste ÅOP’er på boliglån, nemlig 7,3 % på et boliglån på 350.000 kroner med en løbetid på ti år. Til sammenligning havde det billigste forbrugslån fra Salling Bank en ÅOP på 4,7 med nøjagtig det samme lånebeløb og den samme løbetid.
I Nordea svarede de, at der generelt er meget konkurrence på markedet, og at de overvåger situationen nøje.
Hvis du gerne vil finde det billigste boliglån eller det billigste forbrugslån i 2017, kan det være en god ide, at du går ind på en side som mybanker.dk. Der kan du se, hvad lånene hos en række forskellige banker koster. Det er med til at gøre det meget nemmere for dig at finde frem til det billigste lån. Du kan både se priserne for lån hos traditionelle banker og hos låneudbydere og både se forbrugslån og boliglån. Det er dermed et meget solidt værktøj for dig.
Når du gerne vil købe en bolig, er det en god ide, at du først og fremmest tager kontakt til nogle realkreditinstitutter og finder ud af, hvor mange penge du kan låne hos dem, og hvor det er billigst at gøre det henne. Når du køber en ejerbolig, både et hus, rækkehus og en ejerlejlighed, har du nemlig mulighed for at tage et realkreditlån, der ofte er langt billigere end et banklån.
Hvis du skal købe en andelsbolig, har du ikke den mulighed, da det kræver, at du ejer grunden, som huset eller lejligheden er på. Det gør du ikke med en andelsbolig.
Du kan som nævnt først i artiklen låne op til 80 % af din boligs værdi hos realkreditinstituttet. Har du brug for at låne flere penge, kan du låne dem hos banken eller som forbrugslån. Du kan også vente med at købe boligen, til du har sparet 20 % af boligens værdi op, men det kan komme til at tage lang tid for dig.
Når du køber en bolig, kan du selvfølgelig se prisen på boligen, men der er også en række udgifter, som du måske ikke havde tænkt på, men som du også skal betale. Det er blandt andet tinglysning af skødet, advokatbistand i forbindelse med købet, istandsættelse, flytning og en række andre ting.
Bolius har skrevet en god artikel om emnet, hvor du kan blive klogere på, hvor meget du egentlig skal af med, når du skal flytte i hus. Der kan for eksempel også være ekstra udgifter til husleje, hvis du overtager dit hus, før du har opsagt din nuværende bolig, og omkostninger i forbindelse med at oprette et lån i banken.
Har du drømme, men mangler pengene til at lade dem gå i opfyldelse? Med et forbrugslån kan du forsøde din tilværelse med det, du drømmer om - og med Alfalån som din partner er det enkelt og ligetil.